Přidat k oblíbeným zájezdům Andorra. Lákavé túry doplníme několika vrcholy se skvostnými panoramatickými výhledy na fantastickou přírodní scenérii ostatních hřbetů i hluboce zaříznutých údolí. Program a detail zajezdu
Cena zahrnuje
dopravu autobusem, 7x hotel, 7x polopenzi, vodu a víno k večeři, uvítací přípitek (sangría), průvodce
Cena nezahrnuje
komplexní pojištění, vstupné a lanovky (70€)
Příplatky
4 900 CZK jednolůžkový pokoj
280 Kč komplexní pojištění
Tento produkt již není možné objednat.
U tohoto zájezdu je k dispozici služba doobsazení dvoulůžkového pokoje. Níže naleznete podrobnosti.
Pokud máte zájem využít doobsazení a splňujete podmínky zobrazené u termínu pro doobsazení, proveďte prosím klasickou on-line objednávku zájezdu pro jednolůžkový pokoj a do poznámky prosím napište žádám doobsazení. Případně nás kontaktujte. Termín a požadavky pro doobsazení:
Kod
Termin
 
 

Program

1. den: odjezd z Prahy dopoledne, dle dohody Hradec Králové, Pardubice, Poděbrady, Beroun, Plzeň, přejezd do Francie

2. den: ANDORRA, ubytování

3. den: celodenní turistika, nejznámějším andorrským údolím Vall d´Incles, k největším jezerům Juclar s bohatou flórou, cestou působivé vodopády, vyhlídky na okolní horské hřebeny

4. den: celodenní turistika, výstup na magickou horu Pic de Casamanya (2 740 m), fantastické výhledy i během výstupu, možnost nenáročné okružní túry

5. den: odpočinkový den, výlet do hlavního města ANDORRA LA VELLA, hist. centrum s úzkými uličky s nízkými kamennými domy, středověké kostely Sant Esteve a Sant Andreu, sídlo parlamentu, možnost výhodných nákupů, příp. proslulé termální lázně Caldea, zastávka u poutního místa, kaple patronky Andorry, zázračné Madony z Meritxellu

6. den: celodenní turistika, fascinující okružní cesta okolo ledovcových jezer v údolí Pessons do impozantní kotliny orámované horami, možnost prodloužení trasy s výstupem na Collada dela Pessons (2 792 m)

7. den: celodenní turistika v přírodním parku Comapedrosa, okolo polozapomenutýché farem, nádherné vyhlídky na nejvyšší pohoří Andorry Coma Pedrosa

8. den: turistika mezi vrcholky hor a jezery Tristaina, patří mezi nejoblíbenější v Andoře, uzavřená kotlina s bohatou faunou i flórou, s nejvyšším vrcholem Pic de Tristaina (2 882 m) s možností prodloužení

9. den: přejezd přes Francii a Německo SRN do ČR

10. den: návrat autokarové skupiny do ČR


V případě nepřízně počasí možnost změny programu nebo záměny vypsaných dnů.

Doprava

klimatizovaným autobusem s možností občerstvení (teplé i studené nápoje za Kč), vybaveným DVD.

Ubytování

hotel 4*

Stravování

polopenze

Pojištění

Součástí ceny zájezdu je povinné pojištění CK proti úpadku. Cena zájezdu nezahrnuje léčebné pojištění. CK GEOPS nabízí svým zákazníkům komplexní pojištění za příplatek. Jedná se o komplexní pojištění pojišťovny UNIQA, které zahrnuje balíček služeb obsahující: úrazové pojištění, pojištění storna, pojištění odpovědnosti za škodu, pojištění léčebných výloh v zahraničí a pojištění zavazadel.
Číslo poj. smlouvy: 1360500127 tarif K3; kontakt na Europ Assistance: +420 296 333696

Kapesné

doporučujeme na vstupné a lanovky 70 € + další kapesné dle vlastního uvážení

Pořadatel: POZNÁNÍ CK - Jiří Erben, IČO: 48163210

Leží ve francouzských Centrálních Pyrenejích podél hranice se Španělskem (v délce asi 100 km) mezi městy Gavarnie a Laruns (457 km2). Nejvyšší vrchol parku Pic Vignemale měří 3.298 metrů a vysokohorský charakter má celý park. Ostré štíty, téměř 250 horských ples, suťová pole, morény, hluboká údolí, ledovcové kary (např. skalnatý kar Gavarnie s fantastickými vodopády) i mnoho dalších vodopádů, to vše je zde k vidění v hojné míře. Na španělské straně na něj navazuje národní park Ordesa y Monte Perdido. Právě sem míří poznácí zájezdy s turistikou do francouzských Pyrenejí.

zobrazit celý článek

Baskické gastronomii vládnou feferonky, základ jídel tvoří především mořské i sladkovodní ryby a korýši, šunka, drůbež a divocí holubi. Ve velké oblibě jsou husí či kachní jatýrka foie gras a tvrdé i měkké ovčí sýry.

zobrazit celý článek
Francie - Agen, švestková povidla, těmi je město a okolí proslavené

Baskické gastronomii vládnou feferonky, základ jídel tvoří především mořské i sladkovodní ryby a korýši, šunka, drůbež a divocí holubi, oblibě se těší ovčí sýry. Périgord je krajem drůbeže, omeletek a plněných jídel s hříbky, lanýži, kaštany a ořechy a vyrábí se tu delikatesní jatýrka foie gras. Sláva Bordeaux obletěla celý svět zejména díky prestižním vínům. V restauracích si můžete vychutnat ústřice nebo grilované žebírko s dobrým bílým vínem Entre-Deux-Mers nebo červeným Saint-Emilion z Libournais. Bordeaux nabízí tradiční a vybranou gastronomii úzce spjatou se španělskou kuchyní.

zobrazit celý článek
Musíte potvrdit souhlas se zpracováním informací.

Upozornění

Pro pokračovní je třeba souhlasit se zpracováním osobních údajů

Zkontrolujte formát e-mailu

Upozornění

Zkontrolujte formát E-mailu