Termín od: -  do: - 
Cena od: do:
katalog GEOPS 2019
| Zpět | jste zde: zájezdy 2019 > Zájezdy za vínem a gastronomií > Francie

Zájezdy za vínem a gastronomií 2019, 2020 - Francie

Francie je proslulá svými výbornými víny stejně jako vynikající gastronomií. Především rozmanitost a kvality sýrů jsou všeobecně známé - přes 300 různých druhů, pro každý region nějaký specifický - třeba alsaský sýr münster, Saint-Nectaire a cantal z Auvergne , camembert , ovčí sýr bleu de brebis ... Každý region má svou zvláštní gastronomii se specialitami - ryby, ústřice a dary moře, bretaňské palačinky a mošt cidre, husí játra z Périgordu ... Burgundská vína, šampaňské a vína Bordeaux jsou pojem samy o sobě, proslulé jsou i vinice Alsaska a údolí Loiry.
Klikněte na obrázek pro zvětšení/zmenšení
Za vínem a gastronomií - Francie - Burgundsko - víno, paštika, něco sladkého, jsme v zemi kuchařů a pijáků
Za vínem a gastronomií - Francie - Burgundsko - víno, paštika, něco sladkého, jsme v zemi kuchařů a pijáků Za vínem a gastronomií - Francie - Alsasko - Riquewihr , hrázděné domy Za vínem a gastronomií - Francie - Périgord - Sarlat, trh a na něm paštiky z husích jater, specialita kraje Za vínem a gastronomií - Francie - ochutnávka ústřic Za vínem a gastronomií - Francie - Périgord - Sarlat la Caneda, sobotní trh a něco na zub Za vínem a gastronomií - Francie - Bretaň - Carnac - plody moře na tržnici Za vínem a gastronomií - Francie - Pikardie - Épernay - degustace šampaňského Moet et Chandon Za vínem a gastronomií - Francie - Burgundsko - burgundská vína patří k nejlepším světovým značkám Za vínem a gastronomií - Francie - Chartres, katedrála, Severní portál s výjevy ze Starého zákona Za vínem a gastronomií - Francie - La Rochelle - vynikající francouzské sýry Za vínem a gastronomií - Francie - Aix-en-Provence - vynikající uzeniny od drobných výrobců, žádný supermarket Za vínem a gastronomií - Francie - Alsasko - adventní stánek se sladkými mlsy, mimo jiné i s pain d´epices Za vínem a gastronomií - Francie - Alsasko - Riquewihr, vinice se na všech stranách dotýkají města
Využijte slevy na zájezdy 2019.

|Zpět|

Zájezdy za vínem a gastronomií 2019 Francie - výpis zájezdů:

Francie - Nice, večerní bulvár Quai des États
7denní zájezd, doprava autokarem | Francie
Cena zahrnuje:

dopravu autobusem, 4x hotel (2lůž. pokoje), průvodce, pojištění CK

21.9.19 - 27.9.19
10 990,-
10 790,-
091-023 LM
Francie - Alsasko - v čase adventu září ulice světly
3denní zájezd, doprava autokarem | Francie
Cena zahrnuje:

dopravu autobusem, 2x hotel (2lůž), průvodce, pojištění CK

6.12.19 - 8.12.19
5 990,-
091-027
Francie, Alsasko, Strasburg
5denní zájezd, doprava autokarem | Francie
Cena zahrnuje:

dopravu autobusem, 3x hotel, 3x snídani, průvodce, pojištění CK

24.10.19 - 28.10.19
6 990,-
6 890,-
091-028 LM
Francie - Beaujolais - vinice Château Moulin a Vent, hlavy roubovány na amer.podnož kvůli fyloxeře (révokaz).
5denní zájezd, doprava autokarem | Francie
Cena zahrnuje:

dopravu autobusem, 2x hotel (2lůžkové pokoje s příslušenstvím), průvodce, pojištění CK proti úpadku

14.11.19 - 18.11.19
6 990,-
091-029
Využijte slevy na zájezdy 2019.

Zájezdy za vínem a gastronomií 2020 Francie - související články:

Francouzská vína

Chablis, Saint-Emilion, Bergerac, Sancerre… tato známá francouzská vína jsou pojmenována podle zajímavých měst a vesnic. Tyto oblasti nejsou spjaty jen s produkcí a prodejem vína, ale skrývá se zde také bohatá historie reprezentovaná mnohými památkami a dalšími turistickými zajímavostmi. Na poznávacích zájezdech do Francie si proto vychutnáte nejen víno, ale i souznění historie měst s vínařskou tradicí, krajinou a místními zvyky.

Vinařství - Jura a Savojsko

Tyto dvě vinařské oblasti mají svůj vrchol za sebou. Zato zde můžete najít vína, na která jinde nenarazíte, která jakoby se vynořovala z časů dávno minulých. Třeba vins jaunes z oblasti Jury. Tato „žlutá vína“ mají jméno po barvě, kterou získávají záměrnou oxidací pod tzv. florem, kvasinkovou vrstvou. Běžně se zde vyrábí víno slámové. Pěstují se odrůdy Pinot Noir a místní Trousseau a Poulsard na výrobu červeného a Savagnin a Chardonnay pro výrobu bílého vína. Vzácné druhy vín z téhle oblasti můžete okusit na poznávacích zájezdech do Franche-Comté.

Vinařství - Languedoc-Roussillon

Ačkoliv Languedoc-Roussillon není znám milovníkům gastronomie a vín tak jako jiné vinařské regiony Francie, vyprodukuje se zde celá třetina francouzských vín. Najdeme mezi nimi mnohá pozoruhodná a velmi kvalitní, a často za příznivější ceny - zejména Corbières, Vin de Pays d´Oc, Minervois (Château Lastour) a bílé šumivé Limoux.

Vína jihozápadní Francie

Tato vinařská oblast zahrnuje několik dílčích regionů, která však mohou směle konkurovat známějším vínům z Bordeaux. V první řadě jde o oblast Bergeracu (vína velmi podobná Bordeaux, stejně kvalitní, ale mnohem levnější), dále sladká bílá vína Monbazillacu nebo Cahors, Gaillac či Irouléguy s víny drsnými, bohatými tříslovinami, ale zcela originálními a vyrobenými z odrůd, která jinde na světě nenajdete – Tannat, Fer, Len de L´Elh, Gros nebo Petit Menseng.

Vinařská oblast Údolí Rhôny

Na této tepně Francie, která spojuje jih a sever se vždy rodilo výborné víno. Převládají zde odrůdy Syrah (dýmová vína s chutí po ostružinách), Grenache (červená vína s chutí po jahodách a třešních) a Viognier a vína z nich jsou lahodná a mají v sobě žár slunce, které září na bleděmodrém nebi vysoko nad vinohrady. Seznamte se s nimi na poznávacích zájezdech do Provence nebo oblasti údolí Rhôny.

Burgundská vína

Burgundsko - kraj malých vinařství, kde můžete narazit na vynikající vína zcela neznámé značky, ale i kraj proslulých vín z odrůd Pinot Noir nebo Gamay z Beaune, Aloxe-Corton (dlouhověká červená vína grand cru bohaté chuti i tříslovin, mj. i z vinice údajně založené Karlem Velikým), lehká vína Beaujolais, suchá bílá vína z Chablis, slámová vína z Volnay či bílá vína plné chutí z Chassagne-Montrachet. Toulat se na poznávacích zájezdech po památkách jako jsou Cluny, Autun, Beaune či Dijon a pít burgundské víno ....

Vína z údolí Loiry

Atraktivní vinařská oblast. Vína z oblasti Anjou, která řinčí kordy Tří mušketýrů, okolí Saumuru s příchutí lesku romantických zámků kolem Loiry jako je Blois, Chambord , Amboise či Chinon, království Sauvignnonu kolem Bourges nebo slavný vinařský kraj Côtes d´Auvergne s černými čedičovými skalami a homolemi vyhaslých sopek.

Vinařství na Korsice

Co se vína týče (a nejen jeho) je Korsika mnohem blíže Itálii než Francii. Vždyť i nejrozšířenější zdejší odrůda révy Nielluccio je ve skutečnosti blízkou příbuznou odrůdy Sangiovese z Chianti. Osobitý charakter ostrova jako by se zrcadlil i ve víně. Na poznávacích zájezdech na Korsiku se jistě najde čas na ochutnávku vín.

Vína z Provence

Vína z Provence sice nejsou známá tolik jako příroda a památky téhle krásné oblasti, rozhodně však stojí za to se s nimi seznámit, nejlépe na poznávacích zájezdech do Provence. Najdeme tu např. známé apelace Bandol, Côtes de Provence či Cassis a různé vzácné odrůdy. Růžová vína z Provence jsou sama o sobě pojem.

Vína Bordeaux

Červená i bílá vína v rozsáhlé oblasti Bordeaux můžeme ochutnat v široké škále chutí. Je zde na 20.000 výrobců a tak si vybere každý. Odborníci doporučují především červená vína z kraje Haut-Médoc, Graves, Pauillac, St.Emilion či Pomerol. Najdeme zde vína vhodná k dlouhodobému skladování, která jsou vynikající i po stovce let i lehká vína vhodná k okamžité konzumaci. Jak by bylo možné na poznávacích zájezdech do oblasti Bordeaux a Akvitánie přehlížet vína bordeaux?

Vinařství v Alsasku

Nejsevernější velká francouzská vinařská oblast oplývá víny bohaté chuti, vůně a plnosti. Jen tady označují výrobci svá vína na vinětách odrůdou. Je však třeba číst i menší nápis označující výrobce a vybírat osvědčeného a vyzkoušeného. Gewürztraminer či Muscat určitě stojí za ochutnání a polaská vaše chuťové buňky.

Vína Champagne

Champagne - Šampaňské je vždy spojováno se slavnostní příležitostí, s noblesou, s oslavou. Je suché i sladké, osvěžující i bohaté, delikátní i plné chuti. Podle tradice vyrobil v Champagni v 17. století první šampaňské mnich Dom Perignon, ve skutečnosti však jen zdokonalil umění míchání vín. Na poznávacích zájezdech do kraje Champagne nemůže chybět návštěva vinného sklepa a ochutnávka pravého šampaňského.

Do východní Francie za gastronomii a vínem

Když se řekne východ Francie, znamená to jak vinice a vína proslaveného Burgundska, o něco méně známého Alsaska, ale i Čechy dosud neobjeveného Franche-Comté, a jejich jedinečnou a specifickou gastronomii.

Franche Comté, oblast slavných kuřat a drůbežích trhů

Oblast Bresse a hlavně okolí města Bourg-en- Bresse byla již od 17. století známá svými slavnými trhy s drůbeží a hlavně kuřaty. Dodnes je kuře z Bresse (poulet de Bresse) všem znalcům francouzské gastronomie synonymem pro nejkvalitnější kuře. A od roku 1957 je chráněné ochrannou známkou původu AOC. Ročně se jich tu vyprodukuje více jako 1 milion.

Franche Comté, ráj milovníků sýrů

Už v názvu regionu najdeme jeden z nejznámějších francouzských sýrů, sýr Comté. Pohoří Jura tyčící se v regionu Franche Comté připomíná tak trochu nižší Alpy a odnedávna se tu na horských loukách pásly krávy a jejich mléko a sýry byly obzvláště ceněné.

Skryté gastronomické poklady vnitrozemí Francie

Jižní Francie od Bordeaux přes vnitrozemské oblasti Périgordu a okolí Cahors přes Languedoc až k Lyonu - to je ráj gastronomie, výborných vín, sýrů, specialit z kachního a husího masa, ale i hub, ořechů, zvěřiny a sladkovodních ryb.

Tradiční alsaský perník (pain d´epices)

K delikatesám alsaské gastronomie patří nepochybně tradiční perník, jehož výroba má v kraji tradici delší než 200 let. Zejména se s ním můžete setkat na adventních trzích, ale v obchodech je k dostání celkem běžně a vylepšují se s ním i některá alsaská jídla.

Gastronomie krajů Gaskoňsko a Languedoc

Gaskoňsko, to jsou jídla z kachního nebo husího masa včetně jejich jater a sádla. Místní tradiční pokrmy využívají místních lesních hub, lanýžů, ořechů a česneku a dále zvěřínu z místních lesů hlavně kančí a zaječí maso v kombinaci s víny z oblasti Bergeracu a kozími sýry. Gastronomie Languedocu je již ovlivněná blízkostí Španělska a Katalánska a Středozemního moře a zdejší vína už mají jižní ráz a blíží se vínům z Provence.

Périgord, Quercy i Francouzské středohoří - gastronomie a vína

Périgord a Quercy najdete v jihozápadní Francii, nemají mořské pobřeží, leží ve vnitrozemí, ale skrývají hotové poklady jak přírodní, historické tak i gurmánské. Pěstují se tu zajímavá vína v oblasti Bergerac a černá vína kolem Cahors, daří se tu i vlašským ořechům a chovají se tu husy, kachny a kozy, v lesích roste plno hub. Ve Francouzském středohoří se zas vyrábějí slavné sýry roquefort a cantal. Poznávací zájezdy do těchto oblastí nabízejí netušené gurmánské zážitky.

Gastronomie údolí Loiry

Údolí kolem řeky Loiry je plné nejen romantických zámků, ale i vinic, kde se pěstují hlavně bílá vína, ale i růžová a několik druhů lehkých červených. Gastronomii údolí Loiry výrazně obohatily gastronomické lahůdky, které zdobily královské hostiny konané na místních zámcích. nyní se s nimi můžete seznámit na poznávacích zájezdech.

Burgundsko a gastronomie

Burgundsko byla vždy bohatá oblast a na slavném burgundském dvoře vzniklo mnoho francouzských gurmánských lahůdek. Typická burgundská jídla vždy obsahují víno, ať už červené pinot noir (rulandské modré) nebo třeba slavné bílé chardonnay z Chablis. Ve víně se tu marinuje, dusí, peče, ale vínem se i omývají sýry. Chová se tu vysoce kvalitní skot známý jako Charollais a také šneci. K poznávacím zájezdům do Burgunska jistě patří i ochutnávky zdejší gastronomie

Vinařství Bordeaux - slovo průvodce

Vína z Bordeaux jsou symbolem Francie a ne náhodou, pokud má francouzský prezident darovat něco typicky francouzského, je to právě archivní víno z Bordeaux. Slavná Châteaux jako Lafíte-Rothschild, Latour, Petrus nebo Château d´Yquem jsou synonymem kvality a luxusu a jejich věhlas už dávno přesáhl hranice Evropy.

Ale v Bordeaux se pěstují i vína pro obyčejné smrtelníky, kteří si také chtějí vychutnat nezaměnitelnou chuť místních červených vín nebo zlatavých dezertních vín Sauternes. Pěstují se tu i vína bílá v oblasti Grave a Entre-Deux-Mers, ale ty jsou trochu ve stínu těch červených.

Alsasko, víno - slovo průvodce

Alsaské víno i gastronomie byly střídavě ovlivňované Německem a Francií a nakonec si Alsasané z každého vybrali to nejlepší, jak sami říkají. Najdete tu jídla německá vylepšená po francouzsku a francouzská jídla upravená po německu. Podobně je tomu i s vínem. Najdete tu bílé odrůdy typické pro Německo nebo Rakousko jako ryzlink nebo tramín, ale i typickou odrůdy z Burgundska rulandské modré (pinot noir). A i klasifikace alsaských vín je kombinací francouzského AOC a německého systému založeného,když to hodně zjednodušíme, na třídění podle množství cukru, jak ho známe u nás a na etiketě je zvýrazněna odrůda vína, což na francouzských etiketách nebývá.

Gastronomie Bordeaux

Gastronomii Bordeaux nejvíce ovlivňuje Atlantický oceán, který je plný ryb a plodů moře a omývá i louky a díky silnému přílivu a odlivu se mořská voda dostává až hluboko do vnitrozemí. Pěstují se tu ústřice na ústřičných lavicích a ve vnitrozemí se chová dobytek a drůbež. Místní dobytek, který pojídá trávu z prosolených luk, prý má přirozeně slané maso. Z místního slavného červeného vína se dělají výborné omáčky na maso i ryby a zlatavá dezertní vína se ideálně hodí ke speciálním husím játrům foie gras. A pečou se tu výborné máslové koláče… Seznamte se s jedninečnou gastronomií Bordeaux na poznávacích zájezdech do jižní Francie.

Gastronomie kraje Franche-Comté

Tato oblast dokáže se svou bohatou historií, mnoha hrady a malebnými městečky, rafinovanou gastronomií, sýry a výjimečnými víny rychle okouzlit každého návštěvníka. Jakmile člověk tato místní velice zvláštní a jedinečná vína objeví, nikdy na ně nezapomene. V tomto idylickém kraji se rodí bezpočet gurmánských klenotů. Poznávací zájezdy do Franche-Comté proto nabízejí i vynikající gastronomické zážitky.

Alsasko a gastronomie

Alsasko má svou zvláštní gastronomii, která odpovídá celkovému rázu tohoto kraje, kde se mísí německé vlivy s francouzskými. Zde je několik místních typických jídel a specialit, které můžete okusit na poznávacích zájezdech do Alsaska.

Gastronomie Provence

Gastronomie Provence je založena na olivovém oleji, zelených bylinkách (provensálském koření), citronech, rajčatech a česneku. Těchto 5 základních surovin najdete v každém provensálském jídle. V Provence se jinak hodně jedí ryby a plody moře, ale i maso v lehčích úpravách a čerstvé sýry často kozí a spousta salátů. Na poznávacích zájezdech do Provence se jistě najde příležitost seznámit se s touhle chutnou a zdravou kucbyní.

Gastronomie jihozápadní Francie - Baskicko, Périgord a Bordeaux

Baskické gastronomii vládnou feferonky, základ jídel tvoří především mořské i sladkovodní ryby a korýši, šunka, drůbež a divocí holubi, oblibě se těší ovčí sýry. Périgord je krajem drůbeže, omeletek a plněných jídel s hříbky, lanýži, kaštany a ořechy a vyrábí se tu delikatesní jatýrka foie gras. Sláva Bordeaux obletěla celý svět zejména díky prestižním vínům. V restauracích si můžete vychutnat ústřice nebo grilované žebírko s dobrým bílým vínem Entre-Deux-Mers nebo červeným Saint-Emilion z Libournais. Bordeaux nabízí tradiční a vybranou gastronomii úzce spjatou se španělskou kuchyní.

Gastronomie francouzského Baskicka

Baskické gastronomii vládnou feferonky, základ jídel tvoří především mořské i sladkovodní ryby a korýši, šunka, drůbež a divocí holubi. Ve velké oblibě jsou husí či kachní jatýrka foie gras a tvrdé i měkké ovčí sýry.
© 2008-2018 GEOPS-CESTOVNÍ KANCELÁŘ,s.r.o, Šternberkova 10, 170 00 Praha 7                        | mapa stránek |
tel.: 266 710 104, fax: 220 806 965, geops@geops.cz , skype: olinageops, ICQ: 397618996

Cestovní kancelář GEOPS je pojištěna pro případ úpadku ve smyslu zákona č. 159/99 Sb. u Uniqa pojišťovny
partneři: Last Minute,