Termín od: -  do: - 
Cena od: do:
katalog GEOPS 2019
| Zpět | jste zde: zájezdy 2019 > Zájezdy za vínem a gastronomií > Itálie

Zájezdy za vínem a gastronomií 2019, 2020 - Itálie

Itálie rozhodně patří mezi země s lákavou a pestrou gastronomií. Snad každý dneska zná výtečnou italskou pizzu, početné druhy těstovin na nejrůznější způsoby, lahodnou zmrzlinu. Různé druhy lákavých sýrů, uzeniny, vynikající červená i bílá vína (Chianti, Montepulciano nebo jihotyrolský Tramín jsou vyhlášené značky), likéry a pálenky (např. citrónový likér limoncello). Množství zeleninových i masových jídel, ryby, olivy, jižní ovoce. Lahůdky italské gastronomie je potřeba okusit v samotné Itálii , protože jídla ve zdejších restauracích jsou připravována s velkou péčí podle původních receptů.
Klikněte na obrázek pro zvětšení/zmenšení
Za vínem a gastronomií - Itálie - Toskánsko - ovčí sýry typu pecorino jsou vhodné do salátů, k jídlu s hruškami či medem nebo na srouhání
Za vínem a gastronomií - Itálie - Toskánsko - ovčí sýry typu pecorino jsou vhodné do salátů, k jídlu s hruškami či medem nebo na srouhání Za vínem a gastronomií - Itálie, Ligurie, Cinque Terre - Vernazza, jedna z 5 vesniček oblasti, hrad z 15.stol. postavený na obranu proti pirátům Za vínem a gastronomií - tálie - Toskánsko - Montepulciano, zdejší vynikají vína oblasti Chianti mají chuť slunce i nebe Za vínem a gastronomií - Itálie - Florencie - dóm, jeden  ze skvostů středověké architektury, 1296-1468, několik architektů včetně Giotta Za vínem a gastronomií - Itálie - San Gimignano - nabídka místních lahodných uzenin Za vínem a gastronomií - Itálie - Řím - nabídka vynikající italské zmrzliny Za vínem a gastronomií - Itálie - Viterbo - květinové slavnosti San Pellegrino in Fiore Za vínem a gastronomií - Itálie - Sicílie - Catanie, místní typické zákusky - prsy sv.Agáty Za vínem a gastronomií - Itálie - Lazio - Pitigliano, tohle všechno se dá vyrobit z masa divočáka a chutná skvěle Za vínem a gastronomií - Itálie - Lazio - Montalcino, zdejší Brunello di Montalcino je drahé, ale špičkové Za vínem a gastronomií - Itálie -  Montalcino, vpravo grattacio, další typ sýra pecorino
Využijte slevy na zájezdy 2019.

|Zpět|

Zájezdy za vínem a gastronomií 2019 Itálie - výpis zájezdů:

Itálie - Toskánsko - mírně zvlněná krajina oblasti Crete Senesi má svůj půvab
7denní zájezd, doprava autokarem | Itálie
Cena zahrnuje:

dopravu autobusem, 4x hotel se snídaní, 2x večeře, průvodce, pojištění CK

23.9.19 - 29.9.19
9 990,-
9 790,-
091-057 LM
Slovinsko - na vinicích dozrává víno
5denní zájezd, doprava autokarem | Slovinsko
Cena zahrnuje:

dopravu autobusem, 3x hotel*** (2lůž. pokoje) s mořskými lázněmi Laguna, 3x polopenze, 4denní vstup do zážitkových lázní v otvírací době (ne do saun), průvodce, pojištění CK

25.10.19 - 29.10.19 7 890,- 091-155 ppt
Využijte slevy na zájezdy 2019.

Zájezdy za vínem a gastronomií 2020 Itálie - související články:

Baron Bettino Ricasoli Conte di Brolio

Jméno tohoto italského šlechtice a statkáře zná každý odborník na italská vína. Baronu z Ricassoli náleží velké zásluhy o rozkvět a slávu toskánských vín Chianti a jeho zámek s vinnými sklepy patří k poutním místům vinařů z celého světa.

Italská vína

Itálie patří k předním producentům vína a je pokládána za jednu z kolébek evropského vinařství. Vína se zde vyrábějí opravdu ve všech krajích, od severu až po Sicílii. Seznamte se alespoň stručně s vinařskými tradicemi a zajímavosti jednotlivých krajů.

Toskánská vína

Toskánská vína patří k nejznámějším vínům na světě a pro většinu lidí jsou synonymem pro Chianti a kvalitní červené víno. Ale v Toskánsku se pěstují v menší míře i vína bílá jako doprovod pro pokrmy z ryb a plodů moře, tak i pro výrobu dezertního vína vin santo, obdobu našeho slámového vina. A stále oblíbenější je i vinná pálenka grappa.

Gastronomie střední Itálie, kraj Emilia-Romagna

Emilia-Romagna je bohatý a úrodný kraj v Pádské nížině. Zdejší kuchyně je proto velmi vydatná a chutná, převažují těstoviny na různý způsob, masitá jídla, houby, v kraji Romagna na Jaderském pobřeží a v deltě Pádu především ryby. Světově proslulá je parmská šunka, tvrdý sýr parmezán a hustý vinný ocet balsamico. Známá jsou také vína Sangiovese di Romagna a šumivé Lambrusco z Modeny.

Italská vína

Itálie patří k předním producentům vína a je pokládána za jednu z kolébek evropského vinařství. Vína se zde vyrábějí opravdu ve všech krajích, od severu až po Sicílii. Seznamte se alespoň stručně s vinařskými tradicemi a zajímavosti jednotlivých krajů.

Toskánská kuchyně

Toskánsko se může pochlubit skutečně pestrou a výbornou gastronomií, jíž dominují pochopitelně těstoviny, ale také různá zelenina - např. fazole a rajčata, ryby a plody moře aj, důležitou součástí je olivový olej a česnek. Mnohá typická toskánská jídla jsou vlastně jednoduchá, avšak chutná a hlavně připravovaná velmi pečlivě. A místní vína (Chianti, Montepulciano, Montalcino, Vernaccia) patří k nejlepším v Itálii. Seznamte se s toskánskou gastronomií na poznávacích zájezdech do tohoto okouzlujícího kraje.

Šunka pršut

Pršut (také prošuto nebo prosciutto) je druh sušené vepřové šunky. Tradice pochází z Itálie, ale šunka je v různých obměnách vyráběna i v dalších přímořských státech. Samotné italské slovo prosciutto pochází z latinského perexsuctum=důkladně vysušený.

Mozzarella

Mozzarella je měkký čerstvý sýr z oblasti Kampánie v Itálii. Společně s rybami a mořskými plody, chilli papričkou, olivovým olejem a bylinkami tvoří hlavní složku středomořské diety (součást nehmotného dědictví UNESCO). Přidává se zejména na pizzu, těstoviny, k masu a do salátů.

Apulie a Kalábrie, gastronomie a vína

Apulie patří k největším vinařským oblastem v Itálii. Základem místní kuchyně jsou těstoviny, domácí chléb, ryby, plody moře a čerstvá zelenina, vše v kombinaci s olivovým olejem. Obyvatelé Apulie moc maso nejedí; nejčastěji je to maso skopové pečené nebo grilované s dobromyslí a česnekem. V Apulii se pečou i úžasné dezerty a sušenky z mletých mandlí a oříšku ovoněné dezertními víny a likéry. Kalábrie byla kdysi „rajskou zahradou“ Řeků. Ani současná kalábrijská kuchyně nezapře vliv řecké kuchyně, najdete v ní ryby a plody moře, jehněčí, olivy, papriky, rajčata a lilky. Oproti apulijské je kořeněnější a ostřejší, oblíbené jsou malé červené a zelené pálivé papričky peperoncino, které se prodávají i drcené v oleji. Až poznáte gastronomii Kalábrie a Apulie, jistě uznáte, že i to je důvod, proč vyrazit na poznávací zájezdy právě tam.

Sicílie, víno a gastronomie

Z gastronomického hlediska je Sicílie gurmánským rájem. Sicílie nabízí přírodní, čerstvá venkovská jídla pikantně kořeněná s množstvím olivového oleje, citrusů a úžasné dezerty s mandlemi a pistáciemi. Sicílie produkuje jak plná červená vína, tak i svěží bílá hodící se k pokrmům z ryb a plodů moře, i krásná voňavá dezertní vína.

Vína a gastronomie kraje Benátsko

Benátsko je nejen rájem pro milovníky kultury, ale i pro gurmány. Benátsko je po staletí typickým zemědělským regionem a místní pokrmy si stále zachovávají chuť a vůní přírodních přísad. Benátská vína soave, bardolino, valpolicella a prosecco si získala renomé po celém světě. Na poznávacích zájezdech a eurovíkendech se určitě najde čas na to, seznámit se s některými lahůdkami Benátska.

Gastronomie kraje Lazio

Přehled jídel, která jsou typická pro italský kraj Lazio (tedy střední Itálii v okolí Říma) a na poznávacích zájezdech do Itálie jim stojí za to věnovat pozornost.

Gastronomie Itálie

Italská gastronomie je oblíbená po celém světě a většina lidí si představí pizzu, těstoviny někdo možná ještě tiramisu. Ale Itálie díky své velikosti, poloze v Evropě a s tím souvisejícím klimatem a vlivem okolních států má spoustu regionálních odlišností. Kuchyně Sicílie a Benátska nebo Toskánska, Kalábrie a Lazia se velmi liší nejen používaným koření, ale i druhy zeleniny a masa, nemluvě o tvarech a způsobu úprav těstovin a dezerty jsou úplně jiné. Poznávací zájezdy do Itálie jsou dobrá příležitost k tomu, abyste mohli poznat gastronomii Itálie i jednotlivých krajů.

Gastronomie Toskánska

Toskánská gastronomie je pojme sahajícím až za hranice Evropy. Čím dále tím více cizinců, hlavně Američanů, v poslední době přijíždí do Toskánska nejen ochutnat toskánské tradiční pokrmy, ale účastní se i kurzů vaření toskánské kuchyně a obdivují barevné toskánské trhy.
© 2008-2018 GEOPS-CESTOVNÍ KANCELÁŘ,s.r.o, Šternberkova 10, 170 00 Praha 7                        | mapa stránek |
tel.: 266 710 104, fax: 220 806 965, geops@geops.cz , skype: olinageops, ICQ: 397618996

Cestovní kancelář GEOPS je pojištěna pro případ úpadku ve smyslu zákona č. 159/99 Sb. u Uniqa pojišťovny
partneři: Last Minute,